Muzikant en troubadour Peter van de Water uit Swolgen is vrijdag overleden. Peter was al enige tijd ongeneeslijk ziek en overleed op 60-jarige leeftijd. Van de Water was een gepassioneerde troubadour die in de regio vooral bekend stond van het zingen van liedjes op speciale gelegenheden zoals bruiloften, tuinfeesten, en zeker ook voor ouderen.
 
Stichting Erato
 
Hij zong midden tussen de mensen die willen genieten van samen zijn en van het plezier dat bekende liedjes kunnen geven. Zo was Peter actief bij Stichting Erato, een initiatief van Math Craenmehr uit Horst. Afgelopen 10 jaar heeft hij velen bewoners en verzorgers verrast met optredens.
 
Zeer gewaardeerd
 
Peter wordt bij de stichting beschreven als een zeer gewaardeerd muzikant die er al vanaf het begin bij was. ‘’Een behulpzame, zorgzame, gastvrije, hele prettige collega muzikant. Kortom, een man met het hart op de goede plaats. Iemand die nog veel had kunnen betekenen voor velen mensen. Jammer dat hij er niet meer is’’, aldus Math Craenmehr. Komende woensdag wordt er afscheid genomen van Peter. De uitvaart zal in besloten kring plaats vinden.

(Beeld: In 2013 zong Peter in winkelcentrum Bisonspoor te Maarssen)