Toverland annuleert alsnog de Halloween Nights vanaf woensdagavond. Dat meldt het attractiepark in Sevenum dinsdagavond, nadat er commotie is ontstaan in de media over de Halloween-avonden die het park organiseerde. Volgens viroloog Bert Niesters van de Rijksuniversiteit Groningen in het AD maandag zou het onverantwoord zijn om dergelijke activiteiten te organiseren.

Toverland zou tijdens de Halloween Nights de nodige extra maatregelen getroffen hebben om deze avonden veilig en verantwoord plaats te laten vinden binnen de anderhalvemetersamenleving. Zo waren de Halloween-activiteiten ruim opgezet, werd er een bovenmatige capaciteit aan sfeerbeheerders ingezet, werd maar op 33% van de maximum parkcapaciteit gedraaid, werd extra attractiewaarde in de buitenlucht neergezet en werd er extra aangestuurd op de groepsgrootte, aldus Tessa Maessen van Toverland. “Uit de eerste vijf avonden hebben wij samen met de lokale autoriteiten kunnen concluderen dat wij spannende, mooie en bovenal coronabewuste Halloween Nights hebben neergezet. Dit werd ook bevestigd door onze bezoekers. Wij zijn enorm trots op de Halloween Nights en vinden het bijzonder jammer dat we deze themabeleving moeten annuleren, zowel voor onze bezoekers als alle medewerkers en scare actors die er enorm hard voor hebben gewerkt om van de Halloween Nights een succes te maken.”

Open

Van woensdag 21 oktober tot en met zaterdag 24 oktober, de eerstvolgende data waarop Halloween Nights zouden plaatsvinden, zal het attractiepark tot 20:00 uur geopend blijven. Overdag zullen er Happy Halloween-activiteiten voor bezoekers tot 12 jaar plaatsvinden.