Onlangs mochten in totaal veertien leden van Judoka’s van Judoclub Jigoro Kano Sevenum tijdens het bandexamens laten zien hoe hun judovaardigheden toegenomen zijn. Eigenlijk hadden jeugdleden in juli al hun jaarlijkse bandexamen moeten afleggen maar vanwege de corona werd besloten deze examens uit te stellen tot een later moment. 
 
Hogere band
 
Na weken keihard trainen was het voor een aantal leden dan eindelijk zover. Zij mochten examen doen om een hogere band te verdienen. Als eerste waren Bram voor de oranje band en Jop, Vera en Jiske voor de blauwe band, aan de beurt. Zij lieten een heel mooi examen zien en mochten na afloop dan ook allemaal hun nieuwe band in ontvangst nemen. Tijdens de donderdagtraining waren Nijs, Raf, Vik en Stijn aan de beurt om te laten zien dat zij de gele band verdienden. Thijs en Ruben mochten op voor de oranje band. Ook deze jeugdleden lieten mooie worpen en technieken zien en zij slaagden dan ook allemaal. 
 
Trots
 
Vervolgens mochten Minke en Jurre voor de oranje band laten zien wat zij afgelopen seizoen hadden geleerd en hoe goed zij de technieken al uit konden voeren, en tenslotte waren Thijmen en Vienna aan de beurt voor de groene band. Zij lieten een heel mooi examen zien en namen na afloop dan ook zeer verdiend hun nieuwe band in ontvangst. ‘’Wij zijn erg trots op onze toppers en willen ze van harte feliciteren met deze prestatie. De overige jeugdleden zullen binnenkort hun bandexamen gaan afleggen. Wij wensen hen alvast veel succes met het trainen en de voorbereidingen’’, aldus het bestuur.