De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft woensdag bij doorzoekingen in twee woningen van oud-topruiter Leon Thijssen in Sevenum de boekhouding in beslag genomen. Dat meldt de Limburger.
 
Lopend onderzoek
 
Volgens de krant hebben rechercheurs op meerdere locaties van een bedrijf in Horst aan de Maas papieren in beslag hebben genomen. De actie zou onderdeel zijn van een lopend onderzoek. Van dat laatste is de fokker uit Sevenum ook overtuigd. De actie richt zich volgens hem niet specifiek op mijn bedrijf. “De belastingdienst valt al jaren binnen bij grote paardenfokkerijen in Nederland. Nu was ik blijkbaar aan de beurt. Ik heb vanaf 2016 ook al de administratie moeten afstaan. Nu wilden ze de recente boekhouding hebben. Het klink allemaal heel spannend, maar ik ben hier niet van onder de indruk”, aldus Thijssen.
 
Olympische spelen
 
De 52-jarige Thijssen heeft een grote naam opgebouwd in de internationale paardenwereld. Hij fokt en verhandelt toppaarden en heeft in het verleden ook naam gemaakt als springruiter. Zo reisde hij in 2008 en 2012 mee naar de Olympische spelen. Zijn 21-jarige dochter Sanne geldt als springruiter als groot talent.
 
 
(Foto: Equestrian Centre de Peelbergen)