Uit onderzoek van de provincie Limburg naar winkelvoorzieningen blijkt dat de gemeente Horst aan de Maas positief naar voren komt. Horst aan de Maas scoort als totale gemeente zelfs de tweede plaats van alle winkelgebieden in Limburg met een 8. Het centrum van Sevenum scoort, na winkelcentrum Makado Beek, het hoogste rapportcijfer van Limburg, namelijk een 8,2.

“Dit is een heel mooi compliment naar de ondernemers van onder andere Sevenum”, zegt wethouder Rudy Tegels. “De saamhorigheid en de daadkracht van deze ondernemers wordt beloond met een geweldig mooi rapportcijfer. Door de goede samenwerking van de winkeliers in de drie winkelcentra van Horst aan de Maas maken zij de gemeente Horst aan de Maas aantrekkelijk voor consumenten en toeristen uit onze gemeente maar zeker ook daarbuiten.”

Lees ook: Bezoekers tevreden over winkelaanbod in Horst aan de Maas

Taart

Als blijk van waardering voor alle ondernemers die, ieder op zijn of haar eigen manier, hebben bijgedragen aan deze prestatie in dit koopstromenonderzoek heeft wethouder Tegels een taart aan het bestuur van Ondernemers Club Sevenum (OCS) overhandigd.

Toerisme

Het koopstromenonderzoek is bedoeld om het ruimtelijk koopgedrag in kaart te brengen in Limburg. Hierbij wordt voor een bepaalde periode gedetailleerd ingegaan op het aankoopgedrag van goederen. Op toeristisch gebied scoort de gemeente ook uitstekend. Horst aan de Maas haalt na Maastricht de meeste toeristische bestedingen binnen, namelijk bijna 13 miljoen euro.