De verkoop van boerderij Steinhagen in Sevenum aan de leden van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is een feit. Afgelopen vrijdag vond in de monumentale schuur onder toeziend oog van de notaris de officiële verkoop plaats. Er wordt als eerste Noord Limburgse gemeente gestart met de bouw van 10 woningen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, wat volgens de initiatiefnemers dan ook een primeur is.
 
Duurzaamheid
 
De boerderij wordt omgetoverd tot appartementen, ondergebracht in het voormalige woonhuis, de stallen en de oude hooischuur. Erg belangrijk bij het wonen op Steinhagen is de woonvisie, zoals ze het noemen “Wonen met Lef”: door het samen wonen op de boerderij zal er ook veel gedeeld worden. Zoals het gezamenlijke onderhoud en genieten van de grote tuin en activiteiten in de gemeenschappelijke ruimte. Duurzaamheid is een belangrijke pijler bij de renovatie en het wonen op Steinhagen. Energie zal worden opgewekt met zonnepanelen en warmtepompen zullen zorgen voor de verwarming. Tijdens de bouw wordt elke woning in een nieuw warm jasje gestoken, waarbij de oude elementen van de boerderij intact blijven.
 
Juli
 
Er wordt momenteel gewerkt aan de laatste stappen om op 13 juli daadwerkelijk met de renovatie te kunnen starten. Nog niet alle appartementen zijn verkocht, volgens de initiatiefnemers zijn er nog twee over, waardoor er voor belangstellenden nog steeds de mogelijkheid bestaat om deel te nemen aan dit unieke initiatief.