Bezoekers van attractiepark Toverland hoeven geen anderhalve meter afstand meer te houden als ze in de achtbaan zitten. Bij de rollercoasters worden op dit moment alle rijen gevuld, ondanks dat er soms geen anderhalve meter tussen huishoudens zit. Dat bevestigt een woordvoerster van Toverland aan pretparkblog Looopings.
 
Goedgekeurd
 
Tot nu toe bleven er tussen verschillende gezelschappen steeds rijen leeg in de treinen, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat is volgens Toverland nu niet meer nodig. Ook hoeven passagiers geen mondkapjes of andere persoonlijke beschermingsmiddelen te gebruiken. De maatregel geldt voor de houten achtbaan Troy, de Toos-Express, en spinning coaster Dwervelwind. “De afstand tussen de rijen is daar feitelijk inderdaad net iets minder dan anderhalve meter”, aldus de voorlichtster. “Maar dit is goedgekeurd door de officiële instanties. Het is in goed overleg besloten.”
 
Wildwaterbaan
 
In de stations zijn houten schotten geplaatst tussen de poortjes. Verder worden beugels weer met de hand gecontroleerd door medewerkers, in plaats van met een speciale duw- en trekhaak. Personeelsleden dragen geen mondkapjes of of andere beschermingsmiddelen als ze dicht in de buurt van bezoekers komen. Bij wing coaster Fenix, en lanceerachtbaan Booster Bike zitten de karretjes wel minimaal anderhalve meter van elkaar af. Daar konden alle rijen al gebruikt worden. Daarnaast mogen ook in de boten van wildwaterbaan Djengu River nu meerdere gezelschappen plaatsnemen. De medewerkers vragen wel eerst aan gasten of ze er geen bezwaar tegen hebben, aldus de woordvoerster.