Het jeugdcomité van de Meulewiekers uit Meterik reikt dit jaar de Orde van Verdienste uit aan Noud Mooren. Mooren ontvangt de onderscheiding van ‘de drie vrouwen’ voor zijn inzet bij diverse organisaties en verenigingen. Hij heeft zich jaren ingezet voor de jeugdafdeling van RKSV Meterik. Zo is hij 17 jaar leider geweest van diverse jeugdteams en van enkele jeugdteams ook trainer. Tegelijkertijd zat hij als secretaris ook 12 jaar in het jeugdbestuur. In die periode heeft hij ook diverse jeugdtoernooien georganiseerd en alle jaren het nieuws verzorgd richting de Echo en later ’t Krentje.
 
Gedrevenheid en inzet
 
Daarnaast is hij betrokken geweest bij de opstart van de samenwerking met de jeugdafdeling van AVV America. Tevens heeft Noud de website van RKSV Meterik mee opgezet en hij is hierbij op de achtergrond nog steeds bij betrokken. Ook voor andere zaken kan men nog steeds een beroep op hem doen. In zijn jongere jaren is Noud een aantal jaren leider geweest bij Jong Nederland. Vanuit zijn rol in het jeugdbestuur van RKSV Meterik is Noud ook een aantal jaren betrokken geweest bij Kansrijk Meterik. De laatste jaren zet hij zich, sinds de oprichting in 2016, in voor de Stichting Heemkunde Meterik. Hier is hij vooral actief met het digitaliseren van archiefmateriaal.
Al zijn werk voor de Meterikse gemeenschap doet Noud met een enorme gedrevenheid en inzet, al blijft hij daar zelf heel bescheiden onder.
 
Kunstenaar Lau Wijnhoven
 
Reeds meerdere jaren zet het Jeugdcomité iemand uit de gemeenschap in het zonnetje voor verrichtte inspanningen m.b.t. verenigingswerk, jeugdwerk en/of bijdrage aan gemeenschappelijke doelen in het algemeen. Net als voorgaande keren is het beeldje “de drie vrouwen” gemaakt door kunstenaar Lau Wijnhoven. Op carnavalsmaandag 24 februari na de optocht zal hij het beeldje van ontvangen uit handen van Prins Bernard I.