Het gemeenschapshuis in Meterik ontvangt een donatie van 20.000 euro van het Oranje Fonds. Dit bedrag zal ten goede komen aan de verbouwing van De Meulewiek.

Op dit moment wordt er door Meterikse vrijwilligers al keihard gewerkt aan de bouwkundige verbeteringen van het gemeenschapshuis. Asbest is verwijderd, luifel en muren zijn gesloopt, enkelglas is vervangen door dubbelglas, het dak wordt gerenoveerd en alles wordt geïsoleerd. Later worden er nog zonnecollectoren bijgeplaatst.

Foyer

Maar zeker zo belangrijk is dat de komende maanden gewerkt wordt aan een open, lichte en belevingsvolle foyer. Een wens van alle vaste gebruikers. Een sfeervolle foyer met een volledig nieuwe inrichting. Verder maken daarbij de verplaatsing en vernieuwing van de gehandicaptenparkeerplaatsen, de installatie van automatisch beweegbare deuren en de speciale voorzieningen voor slechthorenden De Meulewiek straks optimaal toegankelijk voor iedereen.

Donaties

Stichting Gemeenschapshuis Meterik investeert fors in de verbeteringen van De Meulewiek. Daarbij wordt de stichting nu dus bijzonder geholpen door het Oranje Fonds. Eerder waren er al toezeggingen van gemeente Horst aan de Maas, Provincie Limburg, Coöperatiefonds Rabobank Horst Venray, Wonen Limburg en Hendrixstichting.