Openluchtmuseum de Locht in Melderslo krijgt van het Kickstart Cultuurfonds een donatie van bijna 48.000 euro. Met deze ondersteuning kan het museum aanpassingen treffen om nog toegankelijker en veiliger te zijn in deze coronatijd.
 
Enthousiast
 
Zo krijgt het amfitheater een afdak zodat er meer buitenactiviteiten plaats kunnen vinden, en komen er langs de looproute nieuwe horecapunten op het terrein om meer bezoekers te kunnen bedienen dan nu het geval is. Mark van Rensch – lid van het directieteam – reageert enthousiast: “Deze donatie maakt het mogelijk om ook tijdens Corona periode de bezoekers gastvrij te ontvangen en ze te laten genieten van ons horeca- aanbod en onze exposities.” De maatregelen worden in de komende maanden uitgevoerd.
 
Financiële ondersteuning
 
Het Kickstart Cultuurfonds – een gezamenlijk initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation, is een tijdelijk fonds en biedt financiële ondersteuning aan theater- en concertzalen, producenten van professionele podiumkunsten en musea om aanpassingen aan de 1,5 meter samenleving door te kunnen voeren.