De Rozenhof Lottum gaat flink uitbreiden, dat maakte voorzitter Jan Thielen bekend in een interview aan ’Route Regio’. Het zomerprogramma van L1 was woensdag te gast in Lottum. Naast de Rozenhof werd er ook een bezoek gebracht aan Huys Kaldenbroeck .
 
Kasteel Borggraaf.
 
Volgens Thielen moet er in 2022 een vernieuwd park zijn aangelegd van 85 are groot. “Daarmee wordt de Rozenhof twee keer zo groot”, vertelt de voorzitter tegen verslaggever Ruud van Broekhoven. De Rozenhof wil met een tuin van 8.500 vierkante meter hét podium zijn voor de rozensector in Nederland. De uitbreiding is mogelijk, omdat De Rozenhof wat grond kan pachten van het naastgelegen kasteel Borggraaf. In het vernieuwde park is niet alleen plaats voor rozen, maar ook voor heesters, bomen en allerlei vaste planten.
 
Rozenfeest
 
Verder wordt er ook nagedacht over een nieuw Rozenfeest. Kleinschaliger dan het tweejaarlijkse Rozenfestival dat in 2019 ter ziele is gegaan. Een nieuw Rozenfeest zal dan alleen op en rond de Rozenhof plaatsvinden. Stichting Rozendorp Lottum is vorig jaar gestopt met het tweejaarlijkse Rozenfestival, vanwege een gebrek aan vrijwilligers.
 
(Foto: De Rozenhof)