Omroep Horst aan de Maas, de lokale omroep in Horst, gaat per 1 maart op zwart. De Raad van Toezicht legt dan haar taken neer. De vrijwilligers van de omroep zijn vorige week hierover ingelicht. Het college van B en W van Horst aan de Maas heeft ook geen vertrouwen meer dat er structureel een haalbaarheid is van de ambities van de omroep. Dat schrijft het college in een raadsinformatiebrief.

De omroep maakte eind vorig jaar bekend dat ze zouden afschalen naar een vrijwilligersorganisatie, nadat directeur-bestuurder Evert Cuijpers zijn taken had neergelegd. Redacteur Gerard Pansier zou die taken twee maanden overnemen, deze week loopt die termijn af.

Verkenner

Het business plan dat werd opgesteld voor de nieuwe omroep bleek te ambitieus. Door de gemeente is een verkenner aangesteld om te kijken of er nog opties zijn voor de lokale omroep met samenwerkingspartners. Een werkgroep moet uitwijzen of er een doorstart voor de Horster lokale omroep mogelijk is.

Gasthoês

De verhuizing naar het nieuwe cultureel centrum ’t Gasthoês dat gepland stond voor april dit jaar staat nu op losse schroeven.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com