Ouderen in Sevenum, Kronenberg, Hegelsom, en Horst kunnen sinds kort hulp krijgen bij het doen van boodschappen. Door het coronavirus blijven veel senioren binnen, dus bezorgen zeven kinderen uit Sevenum de boodschappen op de fiets bij de mensen thuis. De actie is bedacht door de 11-jarige Jules Elias.
 
BVO
 
‘’Ik wil graag de ouderen mensen helpen door boodschappen voor hun te doen, maar voor de boodschappendiensten die er worden aangeboden moet je minimaal 16 jaar zijn. Vandaar dat ik zelf ben gaan zoeken en ben toen op dit idee gekomen. Via skypen heb ik mijn klasgenootjes gevraagd om me te helpen’’, aldus Jules. Inmiddels is het ‘bedrijf’ uitgegroeid tot zeven personen. Naast Jules, bezorgen Mats Kurvers, Rick Bussemakers, Luka Jeucken, Elke Selten, Loek Verstegen, en Lennon Smits onder de naam Boodschappenservice voor Ouderen (BVO) de boodschappen aan huis.
 
Trots
 
Ook directeur Judith Geurts van basisschool De Horizon is zeer te spreken over de actie van haar leerlingen uit groep zeven. ‘’Ik vind het een geweldig initiatief van deze jonge ondernemers, om trots op te zijn. Wie goed doet, goed ontmoet’’.
 
Bestellen
 
Het bestellen bij BVO gaat volgens de kinderen heel gemakkelijk, ‘’We hebben zelf een website gebouwd alwaar mensen hun bestelling via de mail kunnen sturen. In verband met school kunnen wij niet gelijk reageren maar proberen wel binnen 24 uur te reageren’’, aldus de kinderen. Met de vraag of ze er iets aan verdienen komt er al heel snel een antwoord. “Nee, dat hoeft ook niet, we willen alleen iets goeds doen voor de mensen”.
 
 
Wil jezelf ook een bestelling plaatsen bij BVO? Dit kan via: https://sites.google.com/view/bvonl/home