Zijn eerste boek met columns, korte verhalen en gedichten kwam in 2016 uit. Dankzij een groot aantal donateurs, dat via de crowdfundsite voordekunst.nl samen het benodigde bedrag bij elkaar bracht, ontstond toen ‘Tijd heelt alle woorden’. Nu, vier jaar later, is Geert van den Munckhof uit Horst een nieuw boekproject gestart, via dezelfde crowdfundsite. Werktitel: ‘Waar het hart vol van is…’.

Gedichten op muziek

“Er is in vier jaar tijd veel nieuw materiaal bijgekomen”, vertelt Van den Munckhof. “Bovendien lag er ook nog heel veel uit het verleden, waarvan ik vind dat het een ander podium verdient. Anders dan alleen maar op internet. Sinds 2006 bewaar ik namelijk alles wat ik schrijf op mijn website geertvandenmunckhof.com. En niet alleen wat ik schrijf is daar te vinden. Vaak draag ik mijn teksten of gedichten voor op de muziek van mijn buikorgel. Filmpjes en geluidsopnames daarvan wil ik nu via het boek ook toegankelijk maken, door gebruik te maken van QR-codes.”

Troost en herkenning

De rode draad van zijn vorige boek was troost en herkenning. In veel van zijn columns, korte verhalen en gedichten is dat nog steeds terug te vinden. Van den Munckhof: “Wat ik merk, is dat emoties van mensen een universeel karakter hebben. Wat andere mensen meemaken, raakt mij ook. En wat mij raakt, roept ook vaak herkenning op bij anderen. Aan dat gevoel, aan die emoties woorden geven, dat vind ik het mooie aan schrijven. Als dat vervolgens herkend wordt door de lezer, die daar steun aan kan ontlenen, dan voelt dat goed. De werktitel van mijn nieuwe boek is niet voor niets ‘Waar het hart vol van is…’.” Vorig jaar won de Horstenaar nog de Rooje Roos publieksprijs van de poëzie- en prozawedstrijd De Raadselige Roos, met zijn gedicht ‘Voorbij’. “Een eervolle onderscheiding, die met name recht doet aan een hele belangrijke reden dat ik schrijf: voor het publiek. Het gedicht krijgt zeker een plek in mijn nieuwe boek.”

Provinciale steun

Zijn nieuwe boekproject op voordekunst.nl heeft zelfs provinciale steun verworven. “Daar ben ik uiteraard heel blij mee. Die steun zorgt er voor dat er een fikse stap in de goeie richting is gezet, als het gaat om het behalen van het streefbedrag om het nieuwe boek te realiseren. Maar we zijn er nog niet. Dus ik hoop dat er nog mensen zijn, die willen voorintekenen middels een donatie. Op mijn campagnepagina op voordekunst.nl is te lezen hoe dat kan en welke tegenprestaties daar tegenover staan.” Als alles verloopt zoals gehoopt, zal het boek begin volgend jaar het levenslicht zien. Een spetterende boekpresentatie heeft hij al in gedachten. Zijn hart zit er al vol van…