Van een pet op een kapstok gooien, zoveel mogelijk post-its op je gezicht plakken, tot het inschatten van het aantal suikerklontjes in een product. Ger Geurtjens (68) deed het allemaal en blijft een bijna -Alleskunner. De Horstenaar was één van de honderd kandidaten in het tv-programma ‘De Alleskunner’ op SBS6. Hij moest programma afgelopen zaterdag na maar liefst acht afleveringen verlaten.
 
Geluksspellen
 
In het spelprogramma moeten kandidaten in een afvalstrijd zichzelf bewijzen door middel van deze spellen te spelen. Winnen is niet verplicht, je moet vooral voorkomen dat je als laatste eindigt. Het hele avontuur begon voor Geurtjens op zaterdag 17 oktober. Ger: ’’Toen we in oktober begonnen met de 100 spellen, had ik nooit durven dromen dat ik zover zou komen. Natuurlijk als je de eerste spellen door bent, denk je leuk er kan er nog wel eentje bij. Iedereen hoopt natuurlijk als ik maar niet het eerste spel eruit ga, maar het zijn ook veel geluksspellen en het kan iedereen overkomen’’.
 
Behendigheidsspellen
 
‘’Ik zelf vond de meeste spellen prachtig. Sommige liggen je natuurlijk meer of minder. Wel waren er een spellen bij waarvan ik dacht dit heeft niks met de ‘alleskunner’ te maken, zoals een geld-ronde waarbij geld voorbijkwam en als je dit aannam de wedstrijd moest verlaten. En ook een spel waarbij we een groepsvertegenwoordiger moesten kiezen, die vervolgens een kandidaat mocht aanwijzen om het spel te verlaten. Met behendigheidsspellen was ik redelijk goed’’, vervolgt Ger zijn belevenis.
 
Liesblessure
 
Ger is ondanks, hij bij spel 74 het programma moest verlaten, ontzettend blij met de uitslag. ‘’Ik heb heel veel spellen overleefd, en de laatste dertig zelfs als oudste deelnemer van de groep. Helaas kreeg ik bij spel 74, met de kratjes, een liesblessure en kon daardoor niet voluit gaan’’. Ger viel en werd hierdoor laatste, waardoor hij het spelprogramma helaas moest verlaten.
 
Herkend
 
‘’Hoe dan ook het was een unieke ervaring, deels ook omdat we met 100 personen in een bubbel zaten in deze corona tijd. We mochten met elkaar juichen, huilen en knuffelen. Ik heb er mooie, warme vriendschap ervaren en samen met iedereen gestreden. Nog bijna dagelijks heb ik via WhatsApp wel contact met mijn ‘bubbelgroepje’ die uit acht personen bestaat. Vrienden waar je opeens post van krijgt met een leuke attentie. Ik maak na elke uitzending een compilatie die ik iedereen dan stuur. Verder was het allemaal super geregeld, complimenten voor de organisatie. Als ik nu samen met Ina een rondje loop door Horst, kom je er pas achter hoeveel mensen naar de uitzendingen hebben gekeken, ik wordt gelijk herkend als Ger van de Alleskunner’’, sluit Ger zijn avontuur af.
 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com