Op 16 juli heeft wethouder Rudy Tegels van gemeente Horst aan de Maas Happy New Home-boompjes overhandigd aan de kopers van 34 woningen van fase 4 van nieuwbouwwijk De Afhang in Horst. Met de oplevering van deze woningen is een nieuwe mijlpaal bereikt in dit project.
 
Ilse Nellen, senior projectmanager Janssen de Jong Projectontwikkeling: “Omdat wij veel waarde hechten aan duurzaamheid, dragen wij ook graag bij aan een nog groenere woonomgeving. In dit geval in de vorm van een Happy New Home-boom voor in de tuin. Een blijvende herinnering aan een bijzonder moment! Bovendien fleurt de tuin er direct van op.”

Te trappelen om te verhuizen 

“Woningen toevoegen, zodat er voor iedereen iets te kiezen is, heeft onze volle aandacht. We zetten daarom samen de schouders onder veel plannen en ideeën. Dan is het extra mooi dat ik hier de inwoners spreek waar we het voor doen. Mensen die staan te trappelen om te verhuizen naar hun nieuwe huis”, aldus wethouder Tegels.

ModuFair-concept

De ontwikkelaar heeft inmiddels al ruim 160 woningen in De Afhang ontwikkeld, waaronder deze 34 woningen die zeer snel verkocht waren. Het betreft een mix van 10 eengezinswoningen en 24 levensloopbestendige woningen, gebouwd volgens het ModuFair-concept. Hierbij worden de woningen grotendeels geprefabriceerd en daarna als betonnen casco elementen op de bouwplaats gemonteerd. Hierdoor kan er snel gebouwd worden. Doordat er minder bouwverkeer nodig is, is de CO2-uitstoot bovendien lager dan bij traditioneel bouwen.

Ontwikkeling volgende fase

Onder regie van gemeente Horst aan de Maas wordt momenteel de volgende fase, fase 5, ontwikkeld. Ook hiermee wordt bijgedragen aan de ambitie van de gemeente om in de komende vijf jaar duizend woningen te realiseren in Horst aan de Maas. Naar verwachting zal er omstreeks het najaar meer bekend zijn over het aantal en type koop- en huurwoningen die in de volgende fase ontwikkeld worden.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com