Een groot deel van de Nederlandse bevolking werkt  op dit moment vanuit huis, dus is het ook op gemeentehuizen stil. Zo ligt het epicentrum van Meierijstad in deze crisistijd in Horst aan de Maas. Burgemeester Kees van Rooij bestuurd de gemeente Meierijstad namelijk voor even vanuit zijn huis in Horst, zo schrijft het Brabants Dagblad.

Leeft mee

De oud-burgemeester van Horst aan de Maas zag het niet zitten om dagenlang alleen vanuit het appartement in het centrum van Veghel te werken, dus regelt hij dit vanuit zijn huis in Horst, waar Van Rooij gezelschap heeft van zijn vrouw en jongste zoon van zestien, die midden in de toetsweken zit. Van Rooij laat weten zijn handen vol aan zijn eigen taken te hebben. Met het besturen van zijn gemeente Meierijstad, 54 kilometer verderop. Daar gebeurt de laatste dagen nogal wat. Acht coronadoden telt de gemeente al, waarvan vijf in Erp. Hij leeft mee met de families die het raakt. ,,Mijn gedachten gaan naar hen uit. Het is echt schrikken hoe snel het virus om zich heen grijpt. 

Binding

Overleggen met zijn medewerkers en collega-bestuurders doet de burgemeester telefonisch en via video vanuit de woonkamer. De eettafel is ingericht als een callcentrum: een laptop, ipad, mobieltje en een headset, want de gesprekken gaan echt de hele dag door en de burgemeester heeft graag zijn handen vrij. Voelt hij vanuit de woonkamer in Limburg toch nog binding met Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode en nu in het bijzonder Erp? ,,Ik heb vooral contact met mensen intern. Maar ik heb de wethouders gevraagd binnen hun eigen domein de vinger aan de pols te houden. Dat betekent niet alleen kijken wat er gezegd wordt op social media, maar ook mensen bellen om te vragen wat er nu écht speelt. Dat hoor ik dan graag terug”, aldus de burgemeester.

(Foto: Twitter Brabants Dagblad)