De examenklassen van het Dendron College in Horst zijn een petitie gestart om de toetsen meer te spreiden. “De druk voor ons als leerlingen ligt momenteel hoger dan ooit. Met de toetsweek in het verschiet zal deze druk zijn hoogtepunt gaan bereiken”, stelt initiatiefnemer Wouter Janssen. Met de petitie wil hij pleiten voor een meer gespreide toetsweek.

“Een vooruitzicht waar wij als leerlingen alles behalve vrolijk van worden”, stelt Janssen. Volgens hem zijn zes dagen lang volgepropt met toetsen en mondelingen de realiteit. “Leerlingen ploeteren tot laat in de avond om voor soms wel drie toetsen op één dag te leren. Door de druk zullen de resultaten verre van representatief zijn.”

Idee

Het idee van de eindexamenleerlingen is een toetsschema waarbij om de dag toetsen worden gegeven. “Zo zul je nooit twee dagen achter elkaar toetsen hebben.” Volgens de leerlingen kost de verlenging voor de school maar drie dagen.

Veel steun

Janssen is de petitie donderdagavond gestart op Internet. Deze mag nu al op meer dan 200 handtekeningen rekenen van Dendronleerlingen. En werpt ook zijn vruchten af op school. De directie van het Dendron College heeft gehoor gegeven aan de oproep en is druk bezig met de uitwerkingen ervan.