Horst krijgt er een derde Broodfonds bij. Afgelopen dinsdag vond in Graaf ter Horst een informatieavond plaats over het Broodfonds.
 
Ervaring
 
Er waren in totaal 26 aanwezigen, uit onder andere Horst aan de Maas, Reuver, Venray, Lomm, Velden, Asten-Heusden, Meijel. En waaronder twee leden van het uit het reeds in 2014 opgerichte Broodfonds ‘Drieluik’ . Hier zijn zzp-ers bij aangesloten uit de gemeenten Horst aan de Maas, Venray en Bergen. Ze vertelden uit eigen ervaring dat het een goede arbeidsongeschiktheidsvoorziening is. Vooral nu het kabinet plannen heeft om voor elke ondernemer een arbeidsongeschiktheidsverzekering te willen verplichten. Hierbij zou je dan de eerste twee jaar een eigen risico kunnen nemen, waardoor de premie vele malen lager is. Het Broodfonds vangt dan die eerste 2 jaren op. 
 
Vervolg informatieavond
 
De mensen waren erg geïnteresseerd en zullen waarschijnlijk hun collega ondernemers vast en zeker op de hoogte brengen en hun enthousiasmeren. Er is in ieder geval voldoende belangstelling, en er komt volgens Anita Goumans uit Meerlo een vervolg informatieavond waar ook nieuwe mensen zich voor kunnen aanmelden. Een nieuwe datum voor verdere informatie om daadwerkelijk het Broodfonds op te zetten wordt na de vakantie gepland. Waarschijnlijk op maandag 14 of woensdag 16 september. Aanmeldingen kan via www.broodfonds.nl