Nu de maatregelen zijn aangescherpt door het kabinet, regent het afmeldingen van evenementen die gepland stonden in Horst aan de Maas.
Aspergefeest

Eerder vandaag werd bekend gemaakt dat de stichting Gewoën Grubbevors het Aspergefeest op Pinksterzondag afgelast vanwege het coronavirus.

Oranjefeest Hegelsom

Ook de organisatie van het Oranjefeest in Hegelsom cancelt het feest tijdens Koningsdag op 27 april.

Baas van Horst aan de Maas

Het grote sport- en spelevenement Baas van Horst aan de Maas vindt dit jaar ook niet plaats. De organisatie sprak zondag nog de hoop uit de editie van dit jaar gewoon door te kunnen laten gaan in Kronenberg.

Merlinpop

Ook Merlinpop dat op Eerste Paasdag gepland stond in Meerlo gaat niet door. En wordt een jaartje overgeslagen, aldus de organisatie.

Gaellus Open Air

Muziekevenement Gaellus Open Air uit Tienray heeft het evenement, dat op 31 mei zou plaatsvinden, ook afgelast. “Achter de schermen zijn we al maanden druk bezig om een nieuwe editie neer te zetten. Terrein, decoratie, bands, dj’s, biertanks, taps, vloeren etc. Alles stond in de startblokken. Maar, helaas zijn we door deze maatregelen genoodzaakt om voor dit jaar de stekker eruit te trekken. De gezondheid en veiligheid van alle bezoekers, vrijwilligers en medewerkers gaat natuurlijk voorop”, aldus de organisatie op Facebook. Het evenement wordt nu gehouden op Pinksterzondag 23 mei 2021.