De rondreizende wielertalkshow van L1 is dinsdag 15 september te gast op het Pastoor Vullinghsplein in Grubbenvorst. Het programma zit vol humor, sport en wetenswaardigheden en uiteraard komt ook de gemeente Horst aan de Maas en vooral Grubbenvorst aan bod.

Live uitzending

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland en dus maakt regionale omroep L1 deze zomer weer het programma Tour de L1mbourg van 29 augustus tot en met 20 september tijdens de Tour de France. Iedere dag is er vanaf 18:30 uur een wielertalkshow vanuit een andere Limburgse plaats te zien live op L1 TV. Op dinsdag 15 september landt de karavaan op het Pastoor Vullinghsplein in Grubbenvorst. Vanaf 16.30 uur is de Tour de France etappe van de dag te bekijken op een groot scherm op het Pastoor Vullinghsplein. Ook is iedereen uitgenodigd om de live uitzending op het plein gratis bij te wonen. Zowel op het plein als op het terras van In de Witte Dame worden de corona-maatregelen nageleefd.

Wegen

Het Ondernemers Collectief Grubbenvorst  heeft deze locatie in het centrum van de kern Grubbenvorst gekozen. Het plein ligt centraal op een kruispunt van vele wegen en richtingen. Een beeld dat past in de visie van een samenwerkend Grubbenvorst. 

Leefbaarheid

Het Ondernemers Collectief Grubbenvorst grijpt de dag ook aan om een steentje bij te dragen aan een duurzame samenwerking en leefbaarheid in de kern Grubbenvorst. Ze heeft er namelijk voor gekozen donaties en giften die op 15 september opgehaald worden, ten goede te laten komen aan een app van de ‘Stichting Grubbenvorst Verenigt’. Deze stichting is begin 2020 opgericht. Er participeren 24 partijen. Het doel van deze stichting is het bevorderen van een duurzame en toekomstbestendige samenwerking op het gebied van onderwijs, cultuur, sport en historie, alsmede op sociaalmaatschappelijk vlak in Grubbenvorst tussen diverse organisaties, daaronder begrepen verenigingen en stichtingen. Mede om genoemde doelstelling te realiseren zal een app worden geïntroduceerd die verbindt en een echte meerwaarde creëert voor de totale organisatie. Er ontstaat hierdoor één centraal platform voor alle communicatie.