Primair wil recreatieve ontspanningsvereniging SVZ’57 in Grubbenvorst door middel van het benaderen van de lokale verenigingen in Grubbenvorst het contact en verbinding tot stand brengen tussen de burger en de politie. Dit contact is er op dit moment niet tot nagenoeg niet en dient een impuls te krijgen.

De politie is veelal afhankelijk van de informatie van burgers. De burgers zijn de “ogen en de oren van de politie”, aldus SVZ’57. “Dit alles komt ten goede aan de totale veiligheid en leefbaarheid in de kern. In het verlengde van veiligheid kan overlast genoemd worden.”

Leefbaarheid en veiligheid

Overlast is een breed scala met onder anderen verkeersveiligheid, alcohol en drugs, en veiligheid in huis. In februari 2020 zal SVZ’57 in samenwerking met de politie Horst/Peel en Maas allereerst een flyer naar de lokale verenigingen en stichtingen sturen met daarin schematisch weergegeven hoe een overlastmelding eenvoudig tot stand kan komen. Het ultieme doel blijft uiteindelijk door de insteek met de verenigingen de leefbaarheid en veiligheid in de kern Grubbenvorst bevorderen en veiligstellen.