Fractievoorzitter Peter Elbers van de VVD Horst aan de Maas stopt ermee. Elbers wordt als fractievoorzitter opgevolgd door zittend raadslid Yvonne Douven. De Grubbenvorstenaar is onlangs benoemd tot directeur van L1 Radio & Televisie. De benoeming ligt bij L1 extra gevoelig omdat Elbers zonder advies van de OR benoemd is.
 
Uitdaging
 
Elbers zelf neemt met pijn in zijn hart afscheid van de raad: ”Ik heb de afgelopen twee en een half jaar genoten van de politiek. Het waren vaak hectische momenten waarin we als relatief kleine oppositiefractie onze stem hebben laten horen. Heel graag had ik de resterende tijd van deze raadsperiode willen afmaken, maar ik kies bewust voor de nieuwe uitdaging die nu op mijn pad ligt”.
 
Koers
 
Yvonne Douven neemt per 10 november het fractievoorzitterschap van Elbers over. Ze zegt trots te zijn op de koers die de VVD op dit moment vaart en zal deze als oppositieleider vasthouden. Douven: ”De VVD blijft scherp op de inhoud van een aantal grote dossiers zoals financiën, veiligheid en arbeidsmigranten. We blijven ook de oppositiepartij die op inhoudelijk-constructieve wijze een bijdrage aan het politieke debat geeft. We hebben grote uitdagingen voor ons en de financiële status van de gemeente is dermate slecht dat samenwerking in de raad een voorwaarde is om vooruit te komen”.