Het zijn nu ook voor kinderen spannende en ook onwerkelijke tijden, de scholen zijn dicht, we proberen zoveel mogelijk sociaal contact te vermijden, en de kinderen zijn vanaf nu – zoveel als mogelijk – thuis. Om een beetje tegenwicht te bieden en het thuisleven een beetje leuker te maken, proberen de uit Grubbenvorst afkomstige zussen Miriam en Carla Wijnen (44) grappige vlogjes van Thuisjuf Corina voor de thuiszittende kinderen te maken.
 
Theaterwereld
 
Beide dames zijn niet onbekend in de theaterwereld. Ze stonden in 1996 in de finale van het Cameretten Festival, en toerden jaren als cabaretduo Zus & Zo met succes langs de Nederlandse theaters. De intensieve zorg voor de gehandicapte zoon van Miriam dwong de zussen tot een stap terug in de theaters. Maar nu staan ze alweer een tijd op het toneel.
 
Thuisjuf Corina
 
‘’De grappige vlogs van Thuisjuf Corina zijn vanaf deze week te zien op op het YouTubekanaal Thuisjuf Corina. Corina is een thuiszittende juf die een beetje maf is. Ze mist de kinderen van school. Met hulphond Maurice, die haar met alles helpt, maakt ze vlogs om toch met de kinderen in contact te blijven. De bedoeling is dat we minstens 1x per week een vlog maken’’, aldus Miriam.