Staatsbosbeheer heeft aangifte gedaan van brandstichting in natuurgebied de Deurnsche Peel. Dat heeft een woordvoerder bevestigd naar aanleiding van een bericht in het Eindhovens Dagblad.
 
Vermoedens
 
Er is al snel na het ontstaan van de brand aangifte gedaan. “Dat is gebruikelijk bij dit soort branden zodat de politie en brandweer onderzoek kunnen doen. Er zijn nog geen resultaten bekend. Er zijn na gesprekken van onze plaatselijke collega met onder meer de dorpsraden wel vermoedens van brandstichting.”
 
Optelsom
 
Volgens omgevingsmanager Peelvenen Eddy Boudewijns is het een optelsom. “Daar brandt de natuur niet uit zichzelf. Bovendien was de natuur daar stabiel en er is geen blikseminslag of iets dergelijks geweest. Daardoor hebben wij het vermoeden van menselijk handelen.” De zaak ligt nu bij de politie, die verder onderzoek doet bij dit soort vermoedens.
 
Zorgen
 
Daan Peters van dorpsraad Griendtsveen heeft zijn zorgen geuit over de waarschijnlijke brandstichting. ,,Het is aangestoken, dat is wel duidelijk. Daar is geen kruid tegen gewassen. Staatsbosbeheer heeft al snel aangifte gedaan omdat er sprake was van menselijk handelen. Wij willen graag op de hoogte gehouden worden van dat justitieel onderzoek. Staatsbosbeheer wacht de resultaten af.