Twan Jacobs uit Veulen maakt soep om geld in te zamelen voor Alpe d’HuZes. Komend jaar gaat hij als vrijwilliger in de PR commissie van BIG Challenge, Farmers against cancer, tijdens Alpe d’HuZus één keer de berg bedwingen. Om geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding kookt hij diverse soepen voor de verkoop. Dit doet hij samen met zijn vrouw Tonny, die ook zal mee lopen tijdens dit evenement.
 
Team van Leendert
 
Komende week staan ze voor de ultieme uitdaging; 250 liter soep maken voor de actie van team Van Leendert Transport. Deze firma uit Broekhuizenvorst doet dit jaar met twee teams mee aan de Alpe d’HuZes, ook onder de vlag van BIG Challenge, het grootste team van Alpe d’HuZes met deelnemers uit de agri & food sector. Om geld in te zamelen hield team van Leendert een actie voor de vastelaovend. Er konden eieren, worstenbroodjes en soep besteld worden die vrijdag en zaterdag voor carnaval geleverd worden. Voor de soep kwam team van Leendert dus bij Jacobs terecht.
 
250 liter
 
“We hadden vooraf gezegd dat we maximaal 150 liter aan zouden kunnen. Het was dus wel even schrikken toen er in totaal 250 liter besteld bleek te zijn”, vertelt Twan Jacobs. “Maar na overleg met mijn vrouw en wat hulp van buitenaf hebben we besloten dat we er voor gaan!” Veel groenten en het vlees worden gesponsord door bedrijven uit de buurt. “Daar zijn we heel blij mee want zo kunnen we de kosten laag houden en blijft er meer geld over voor KWF”, vertelt de enthousiaste soepmaker “Ik heb donderdag en vrijdag vrij genomen van mijn werk zodat we op donderdag met de voorbereidingen zoals het snijden van de groenten en het garen van het rundvlees in de goulashsoep kunnen beginnen. Met een extra gasstel in de garage moet het gaan lukken!”
 
Klaar voor de carnaval
 
Met lekkere soep met ingrediënten, geproduceerd door de Nederlandse boeren en tuinders, zijn de Limburgers klaar voor de carnaval. De opbrengst van de soepactie gaat 100 procent naar KWF. Niemand meer dood aan kanker, hoe mooi zou dat zijn. Daar is nog veel onderzoek en dus geld voor nodig. BIG Challenge, een grote groep mensen uit de agri & foodsector doe dit jaar voor de 12e keer mee aan het fantastische evenement. Ook doneren? Kijk dan HIER.