De gemeenteraad heeft dinsdagavond ingestemd om met het positieve resultaat dat is ontstaan vanuit het project Maaspark Ooijen-Wanssum te investeren in de visvijver van Broekhuizen en andere verbeterpunten in het Maasdorp.

Uit de gebiedsontwikkeling rondom Ooijen-Wanssum is 392.000 euro overgebleven. Daarvan wil de gemeenteraad dat er 165.000 euro naar visclub Willem Een in Broekhuizen gaat, om de lekkende vijver te vervangen. Er zal een nieuwe kleilaag onder de vijver gelegd worden.

Meebetalen

De vijver in Broekhuizen zal een nieuwe kleilaag gaan krijgen. Nu lekt de vijver water, waardoor de visclub aan de Haasendonkerweg niet meer kunnen vissen. Raadsleden hopen dat er alsnog een schuldige aangewezen kan worden voor deze fout. Deze mag dan alsnog (mee)betalen aan de nieuwe kleibodem.

Verbeterpunten

Van het overige geld dat over is, wil de gemeenteraad gebruiken om aan aantal andere verbeterpunten in Broekhuizen aan te brengen. Zo zullen onder andere de veerstoep, de passantenhaven, de toegankelijkheid van de loswal en het parkeren worden aangepakt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com