Wethouders Rudy Tegels van Horst aan de Maas en Jan Loonen van gemeente Venray, hebben zaterdagochtend de nieuwe fietsverbinding tussen Broekhuizen en Blitterswijck feestelijk geopend. Beide wethouders hebben op de fiets de nieuwe route als eerste verkend.
 
13 kilometer
 
De nieuwe fietsverbinding is onderdeel van het nieuwe Maaspark Ooijen-Wanssum. In totaal wordt 13 kilometer aan fietspad gerealiseerd in het natuurgebied. Het traject tussen Broekhuizen en Blitterswijck vormt hier een belangrijk onderdeel van. Naast een recreatieve route draagt de fietsverbinding ook aanzienlijk bij aan de verkeersveiligheid. Autoverkeer en fietsers worden door het nieuwe fietspad nu gescheiden. Het fietspad loopt deels over de nieuwe dijk in het gebied en geeft daardoor een prachtig uitzicht over de hoogwatergeul en de Oude Maasarm.
 
Mooi natuurgebied
 
 
Wethouder Tegels is zeer te spreken over de nieuwe fietsverbinding: “Het is geweldig om na jaren van werkzaamheden nu de resultaten te zien. Onze bewoners en toeristen hebben er met deze nieuwe verbinding een prachtige veilige fietsroute bijgekregen door een ontzettend mooi nieuw natuurgebied.” Ook wethouder Loonen van gemeente Venray is enthousiast over de nieuwe route: “Het is heel fijn dat we onze bewoners, die jaren ‘last’ van de werkzaamheden hebben gehad, nu steeds meer onderdelen in het gebied terug kunnen geven. Deze fietsverbinding is daar een voorbeeld van. Als straks het hele gebied toegankelijk wordt, hebben we voor de hele regio een nieuw geweldig natuurgebied gerealiseerd waar iedereen van kan profiteren.”
 
Bekijk hier ook de beelden van het nieuwe fietspad die gemaakt zijn vanuit de lucht.
 
(Foto’s: Paul Poels Fotografie)