Vanwege het coronavirus zal het oud papier en karton voorlopig niet meer huis aan huis worden opgehaald. Inwoners krijgen gelegenheid het oud papier zaterdag zelf te deponeren in de vrachtauto die verder op bepaalde locaties in onze gemeente staat. Belangrijk is wel dat er bij het inleveren 1,5 meter afstand van elkaar wordt gehouden en men niet blijft kletsen.
 
Inleverpunten
 
Inleveren kan zaterdag 21 maart op de volgende locaties:
 
*America, 9.00 tot 12.00 uur, Pastoor Jeukenstraat 2 (voor de kerk)
 
*Grubbenvorst, 9.00 tot 12.00 uur, Ericaplein 50 (Sportpark d’n Haspel)
 
*Melderslo, 9.00 tot 12.00 uur, Rector Mulderstraat 8 (voor de kerk)
 
*Sevenum, 13.00 tot 16.00 uur, Luttelseweg 20 (bij de werf en de brandweer)
 
In Hegelsom kunt u oud papier en karton inleveren aan de Kogelstraat. Deze locatie is altijd bereikbaar. De inleverlocaties in Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Grubbenvorst en Lottum zijn gesloten. Keukenafval, pmd- en restafval wordt door de gemeente gewoon opgehaald. Ook afspraken voor het ophalen van grofvuil en bouw- en sloopafval gaan door.
 
Compostactie afgelast
 
De gemeente geeft verder aan dat het kan zijn dat de bladkorf soms later geleegd wordt dan men gewend is.Op zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur kan tuinafval gratis ingeleverd worden bij de gemeentewerf. Voor grote hoeveelheden tuinafval kan een afspraak gemaakt worden om het tuinafval, tegen een kleine vergoeding, thuis op te halen. Helaas is de Compostactie van 28 maart ook afgelast vanwege het coronavirus. Op een later moment wordt besloten of deze actie nog plaats vindt.