Verenigingen, stichtingen en beheerders kunnen bij de gemeente Horst aan de Maas een voucher van 500 euro aanvragen. Dit bedrag kunnen ze in onderling overleg inzetten voor de controle op het coronatoegangsbewijs in hun accommodatie. Per accommodatie is één voucher beschikbaar. Voor de accommodaties met een gemeentelijke beheerder is geen voucher beschikbaar, daar organiseert de gemeente de controle zelf.

“Verenigingen en stichtingen worden zwaar getroffen door de aangescherpte coronamaatregelen”, aldus wethouder Han Geurts (CDA). “Vooral de check op het coronatoegangsbewijs vraagt nu veel extra inzet van alle bestuurders en vrijwilligers. Daar hebben we grote waardering voor. Daarom geven we hen graag een steuntje in de rug.”

Aanvragen voucher

Beheerders en gebruikers van een accommodatie kunnen de voucher gezamenlijk aanvragen op www.horstaandemaas.nl/ctbsteun. Dat kan tot en met 17 december. De aanvrager krijgt binnen een week bericht over het besluit. Het bedrag wordt daarna meteen overgemaakt.

Locaties met een gemeentelijke beheerder

De voucher is niet beschikbaar voor de accommodaties die de gemeente zelf beheert. Daarvoor regelt de gemeente de controle op het coronatoegangsbewijs. De gebruikers van deze locaties ontvangen hierover bericht.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com