De politie krijgt de laatste tijd steeds vaker meldingen over onbetrouwbare ongediertebestrijders die actief zijn in Horst aan de Maas. Mensen die zich voordoen als zogenaamde professionals en hun werk niet naar behoren uitvoeren. Uiteindelijk blijf je met nog meer schade achter en zit je met een torenhoge kostenpost.
 
Slachtoffers
 
Deze ongediertebestrijders verschijnen hoog in de zoekresultaten van Google met professioneel ogende websites. Maar je kunt ze beter mijden. De manier waarop deze zogenaamde professionals te werk gaan is al jaren hetzelfde. Ze bieden hun diensten aan via internet of bellen aan bij hun (vaak ouderen) slachtoffers. Ze overtuigen de bewoners akkoord te gaan met een simpele klus, zoals het schoonspuiten van de gevel of het bestrijden van ongedierte. Eenmaal aan het werk ontdekken ze een zogenaamd urgent, spoedeisend of gevaarlijk probleem aan de woning wat ze tegen betaling op kunnen lossen.
 
Agressieve manier
 
Het aanbieden van diensten of dwingen tot betaling gebeurt in sommige gevallen op zo’n agressieve manier, dat mensen niet durven te weigeren. Achteraf blijkt dat ze
gevaarlijk prutswerk hebben geleverd. Om toch hun geld te krijgen deinzen deze ‘professionals’ niet terug voor intimidatie en afpersing. 
 
Tips
 
De politie geeft hierbij een aantal tips. Onderzoek bijvoorbeeld eerst of er wel echt werkzaamheden nodig zijn. Mocht dat zo zijn, schakel dan een erkend bedrijf in. Maak bij voorkeur vooraf schriftelijke afspraken over de te verrichten werkzaamheden en over de prijs. Er is alleen sprake van een strafbaar feit wanneer er daadwerkelijk aangetoond kan worden dat de bewoners/opdrachtgever opgelicht zijn. Dit is heel lastig. In de overige gevallen gaat het dan om een civiel geschil. Bent je toch gedupeerd en wordt je geïntimideerd of bedreigd, zodat je toch tot betaling overgaat? Bel dan direct de politie via 112. Noteer signalementen en kentekens.
 
(Foto: Slachtoffer onbetrouwbare ongediertebestrijders)
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com