‘’Harder dan ooit is er hulp nu nodig op Lesbos’’, dat vind ook Ankie Gooren-Vermeeren (39) uit Meterik. Afgelopen week brandde het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland af en raakten 13.000 mensen dakloos. Om hen te helpen, zamelt de Meterikse slaapzakken in. Ze helpt stichting Because We Carry bij hun acties. ‘’Dit wordt een korte maar super krachtige inzameling zodat we alle 13.000 mensen die nu ergens op het asfalt liggen kunnen voorzien van wat warmte en zachtheid’’, zegt Ankie.
 
Because We Carry
 
Middels allerlei inzamelingen ondersteunt Ankie zelf al zo’n vier jaar de acties van Stichting Because We Carry, een kleine, strak georganiseerde stichting die direct eerste hulp biedt in de vorm van o.a. eten, tenten en droge kleren, maar juist ook door het organiseren van allerlei activiteiten. Because We Carry werkt met lokale hulpverleners die onder meer gestationeerd zijn op het afgebrande kamp Moria. In het verleden droeg Gooren-Vermeeren al bij aan verschillende acties zoals . Ze vulde onder andere rugzakjes met speelgoed en voorzag moeders met pasgeboren kinderen van babypakketten met de eerste basisbehoeften.
 
Oproep
 
En nu zijn slaapzakken enorm hard nodig. Het is een landelijke actie met per provincie inzamelpunten. Ankie hoopt 650 slaapzakken te verzamelen en doet een dringende oproep aan de inwoners van Horst aan de Maas. “We zoeken kwalitatief, goede slaapzakken. Ze moeten schoon en thermo zijn en de rits moet goed sluiten’’. Wel vóór donderdag, zodat ze op die dag naar een centraal punt in Nederland kunnen om een dag later naar Lesbos vervoerd te worden’’. De slaapzakken kunnen t/m komende woensdag worden ingeleverd aan de Crommentuijnstraat 13 in Meterik. Er staan onder de carport bakken klaar waar ze in gedeponeerd mogen worden. 
 
Mochten mensen wel graag willen helpen maar geen slaapzak hebben om te doneren dan kunnen ze via https://www.becausewecarry.org/doneren/ een donatie doen. Elke euro wordt nu direct uitgeven op Lesbos voor basic needs.