(stockfoto)

Namens Regio Greenport Venlo tekende wethouder Rudy Tegels woensdag een intentieverklaring met de Regio Foodvalley en de Regio AgriFood Capital. De drie regio’s samen vormen Food NL en spreken met deze intentieverklaring af samen te werken op het thema voedseleducatie.

Met deze handtekening onderstreept wethouder Tegels het belang van voedseleducatie voor jonge kinderen. Een ambitie die goed past bij de gemeentelijke doelstellingen als Gezondste Regio. “Als overheden onderling leggen we nu verbinding en daarmee faciliteren we het onderwijs en bedrijfsleven”, aldus Tegels. “Door deze verbinding versterken we onze positie op het gebied van Food, wat bijdraagt aan de samenwerking tussen bedrijven en wetenschap op het gebied van gezonde en veilige voeding zoals nu al gaande is op de Brightlands Campus Greenport Venlo”.

Voedselonderwijs

In het voedseleducatieplan worden kinderen interactief meegenomen op het terrein van milieu (voedselverspilling) en gezondheid (levensstijl/consumptie). Partners uit de voedselbranche sluiten hierbij aan, onder andere door bezoeken of het verzorgen van kooklessen.
Door al jong dit bewustzijn te stimuleren is de kans dat je als volwassene de juiste keuzes maakt het grootst. Daarom is het goed dat kinderen zich van jongs af aan bewust zijn van die verantwoorde keuzes: bij het kopen én eten van voedsel. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor ieders gezondheid, zeker op de langere termijn. Dat vraagt om meer en eenduidige aandacht, onder andere door inbedding in het onderwijssysteem.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com