Er worden sinds een paar maanden veel fietsen gestolen in Horst aan de Maas. De voorkeur gaat schijnbaar uit naar elektrische fietsen, dat blijkt uit oproepen die worden geplaatst op onze Facebookgroep Vermist, Verloren en Gevonden in Horst aan de Maas.
 
No-time
 
Veel van deze diefstallen worden gepleegd op klaarlichte dag en zijn binnen no-time voltooid. Begin juli werd er bijvoorbeeld een opvallend groene Cube Town Elektrische fiets gestolen bij de winkelwagenstalling naast de Lidl in Horst. Volgens de eigenaar stonden de gestalde fietsen met drie sloten op slot, toen hij na 10 minuten uit de supermarkt kwam was de Elektrische fiets al weg. ‘’Enige waar ik mij over heb verbaasd is dat niemand ondanks de drukte iets heeft gemeld, of dat het kenteken van het waarschijnlijke busje wat in de buurt stond niet is genoteerd’’, aldus de man die op vakantie was in de regio. Ook afgelopen maandagmiddag was het raak in Sevenum. Daar gingen dieven bij de fietsenstalling van een supermarkt met een e-bike aan de haal.
 
Bendes
 
 
De politie spreekt eerder over de maand mei van een gigantische toename van fietsendiefstal. ‘’We hebben in die maand een toename gehad van het aantal fietsdiefstallen maar daarna daalde dat weer. Het fenomeen fietsdiefstal kent trouwens altijd wel een grillig verloop. En natuurlijk scoren Electrische fietsen goed want dat is courante handel voor het dievengilde’’, aldus een woordvoerder. Er zijn tegenwoordig vooral georganiseerde bendes actief. De fietsen worden door deze bendes vaak met dichte sloten in een busje geladen en pas later opengebroken. Zorg daarom ervoor dat u uw fiets goed afsluit ook met 2e slot.