Eigenaren van auto’s die geparkeerd staan bij station Horst-Sevenum worden gewaarschuwd, aldus Jolanda van Vegchel uit America. Dieven hebben afgelopen week de katalysator onder de auto van haar zoon vandaan gestolen. ‘’Hij studeert in Tilburg en had de auto, een Seat Leon, maandag dichtbij de fietsstalling bij het station geparkeerd, toen hij woensdag bij terugkomst de auto starte klonk de motor opeens als een monstertruck.”

Tweede keer

Vervolgens was het vrijdag weer raak. Deze keer de auto van Angelo Friesen uit Castenray. Friesen studeert in Den Bosch en had zijn auto, een Toyota Starlet uit 1990, s’morgens om 09.30 uur geparkeerd. Bij terugkomst rond 15.45 zag hij al iets opmerkelijks bij zijn voertuig, vertelt hij aan Nieuws uit Horst aan de Maas. Er lag een zo goed als nieuwe autoradio, tegen een wiel aan, en met de display in een plas water. ‘Dit was op zich al erg vreemd. Maar toen ik mijn auto vervolgens starten wist ik gelijk dat er meer aan de hand was, de motor gaf een vreemd geluid’’. Dieven handen de katalysator onder rode Toyota Starlet weggehaald. Angelo verwacht zeker dat er mensen zijn die iets gezien moeten hebben. ‘’Nou mijn auto ligt laag bij de grond, dus hij moet opgekrikt zijn om bij de katalysator te kunnen. Dit zou misschien iemand opgevallen kunnen zijn’’.

Dure metalen 

Volgens de politie is een katalysator geliefd bij het dievengilde, omdat er dure metalen in zitten, bijvoorbeeld palladium en platina. Ze brengen tweedehands minimaal 50 en maximaal 100 euro op. Eerder waren autoradio’s vaak doelwit, maar die zijn tegenwoordig volledig in het dashboard ingebouwd en dus moeilijker om te stelen. 

Camerabeelden

Beide hebben na dit voorval aangifte gedaan bij de politie, maar Jolanda heeft weinig vertrouwen dat er iets meegedaan wordt. ‘’We hebben nog bij de Staatsie gevraagd of er camerabeelden beschikbaar zijn, maar helaas, het blijkt dat er geen cameratoezicht is, waarschijnlijk is het te duur voor de NS’’. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com