De optocht van CV D’n Dreumel kon met de carnaval al vanwege een storm niet door gaan, dus was er uitstel met de hoop om op een later tijdstip te starten. Maar ook de carnavalsvereniging uit Horst moest door het coronavirus een streep zetten door de optocht die op zondag 22 maart gepland stond. Echter heeft D’n Dreumel in samenwerking met de jeugdcarnaval een alternatief bedacht waarop we de optocht toch kunnen zien, maar dan op een andere manier.
 
Digitale optocht
 
Het idee van een digitale optocht is geboren. Dit initiatief komt van Suzanne Coppers-Verhappen, en Lonneke Smits. ‘’Wij willen met alle kinderen van Horst samen een getekende optocht maken. Alle kinderen maken een super mooie tekening en deze zetten we achter elkaar in een soort filmpje. Teken met viltstift op een vel wit A4-papier een onderdeel van de carnavalsoptocht; dat kan een groep zijn, een losse gek, een duo, een kleine wagen, een grote wagen, een muziekgroep, alles dus wat in de optocht voorkomt. De optocht gaat bewegen, je ziet de lopende mensen en de wagens dus van de zijkant. Ze lopen van links naar rechts over je tekening’’.
 
 
Hoe kun jij helpen?
 
– Teken een onderdeel van de carnavalsoptocht; dat kan een groep zijn, een losse gek, een duo, een kleine wagen, een grote wagen, een muziekgroep, alles dus wat in de optocht voorkomt
– Maak de tekening met viltstift op een vel wit A4-papier
– De optocht gaat bewegen, je ziet de lopende mensen en de wagens dus van de zijkant. Ze lopen van links naar rechts over je tekening.
– Als je jouw naam op de tekening wilt, schrijf deze dan bijvoorbeeld op de carnavalswagen, maar niet los op het papier.
– Lever de tekening uiterlijk vrijdag 27 maart in.
 
Heb je je tekening af?
– Laat je ouders een foto maken van de tekening of de tekening inscannen
– Stuur de tekening door naar C.V. D’n Dreumel via
o De mail: optochtdreumel@samoffice.com
o Of whatsapp: 06-54727533
– Het liefste via de mail want dan kunnen ze mooier worden geprint.
 
Nadat je de tekening naar hebt verstuurd dan mag je deze afgeven bij iemand in je buurt, denk aan je opa of oma, verpleeghuizen, woongroepen voor kinderen / ouderen of misschien ken je iemand die nu alleen thuis zit. Deze mensen zullen heel blij zijn met je kleurrijke tekening.