Het feestseizoen breekt bijna aan. We hebben natuurlijk al Halloween gehad, voor de mensen die deze Amerikaanse traditie met open armen ontvangen. Ik ben persoonlijk wel een fan van Halloween en heb dit jaar mijn eerste echte Halloween themed party gehad. Finally! Het lijkt me trouwens ook te gek om hier in Nederland alle huizen te versieren als een akelig spookhuis of een tafereel uit een horrorfilm.

Die tijd komt nog wel en als het zover is, ben ik er klaar voor.

Je kan natuurlijk ook helemaal uit je bol gaan met Halloweenkapsels. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je zag dit jaar veel Cruella de Vil pruiken/kapsels en The Joker en Harley Quinn waren ook erg populair.  Spinnen van echt haar geplakt op je hoofd, je kan het zo gek niet bedenken of het is er.

Voor de Decembermaand en met name Kerst heb ik ook hoge verwachtingen. Laten we vooral positief blijven en hopen dat we met zijn allen als kapper/-ster weer uitgeput maar voldaan aan het kerstdiner zitten.

Dat we allemaal enthousiast aan het versieren gaan en deze kerst lekker over the top wordt. Kitscherige taferelen aan de kerstboom (ik hou ervan, hoe gekker hoe beter), tot aan glitterjurken/ -pakken voor aan tafel. Weg met die lockdown huispakken en dat minimalistische gedoe. Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen voorstander van massaconsumptie, alleen als het om kleding, sieraden of versieren gaat, dan ben ik meer een “more is more, less is a bore” type.

Zo gaat dat dan hopelijk ook in de salons dit jaar. Lekker met zijn allen mooi gekleurd en gekapt aan het gourmetstel, omdat we dat vorig jaar zo hebben moeten missen.

Dat je de volgende dag nog steeds gourmet proeft en ruikt, dat is bijzaak. Dat nemen we dan maar voor lief, het gaat om het idee.

Op het moment dat ik deze column aan het schrijven ben, is net de mondkapjesplicht weer ingevoerd en weten we nog niet hoe het zal gaan de komende weken. Of dat hier nog verandering in komt, zowel in  goede zin als in slechte. Vooralsnog ben ik blij dat ik nog steeds kan werken in de salon en dat ik mijn vak kan uitoefenen.

Gaan we met zijn allen weer samenzijn en een feestje vieren? Ik hoop het van harte.

Jessica Bindewalt-Kleeven

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com