Hebben jullie ze ook, de lentekriebels? Wat toch weer een kadootje van moeder natuur, dit prachtige lenteweer! Ik kan ontzettend genieten van deze fijne, gratis kadootjes.

We kunnen nu volop naar buiten en genieten van de zon. Helemaal gratis en voor niks kunnen we vitamine D tanken. Vitamine D komt binnen via je huid en via de ogen. Sinds ik dat weet smeer ik me zo min mogelijk in met zonnebrand, want die houdt vitamine D tegen. Ik bouw het zonnebaden langzaam op, zodat ik niet verbrand. Ik probeer in de lente zoveel mogelijk in de zon te zitten, niet alleen met het gezicht, maar ook met armen en benen. Hoe meer huid wordt blootgesteld aan de zon, hoe beter je vitamine D opneemt.

Omdat vitamine D ook via de ogen binnenkomt, draag ik bijna nooit meer een zonnebril. Geen zonnebril dragen is ook goed voor je dag- en nachtritme en beschermt je beter tegen zonnebrand. Geen zonnebril dragen is heel natuurlijk en ja daar hou ik van 😉

Vitamine D is belangrijk voor je weerstand en dat is weer belangrijk om jezelf te wapenen tegen ziektes. De natuur zorgt goed voor ons en geeft ons alles wat we nodig hebben voor een goede weerstand. Ze zorgt voor zonlicht, frisse lucht, vers water en een vruchtbare bodem. Daarom heb ik er vaak moeite mee als ik zie hoe slecht er mee wordt omgegaan. We worden gek gemaakt door de commercie, die aanzet tot onverantwoord gebruik van deze natuurlijke bronnen. We willen met z’n allen teveel, waardoor we verder van de natuur verwijderd raken, terwijl die juist zo goed voor ons zorgt.

De lente is bij uitstek het seizoen om de grote schoonmaak te houden. Ik merk dan weer een drang bij mezelf om de bezem door de kledingkast te halen en de zolder op te ruimen. Ik heb mijn overbodige spullen en kleding te koop gezet of gratis weggegeven, zodat iemand anders er weer blij van wordt. De grote schoonmaak kun je ook houden door jezelf te ontdoen van gifstoffen. Dit jaar heb ik dat zelf ook weer opgepakt en ben ik aan het detoxen. Ik doe dat door mijn voeding zo aan te passen dat ik geen belastende stoffen eet en drink. Wil jij ook detoxen, doe dit dan onder begeleiding van een therapeut, want er kunnen klachten bij ontstaan.

Lieve mensen geniet van dit mooie weer en zie het als een kadootje van moeder natuur!

Liefs, Marike van Eijs

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com