Op donderdag 15 oktober heeft Jos Peeters uit Horst de Verzilverde Orde van Verdiensten ontvangen namens carnavalsvereniging D’n Tuutekop in Hegelsom. De Verzilverde Orde van Verdiensten is de hoogste onderscheiding van D’n Tuutekop en wordt uitgereikt aan mensen die zich zeer veel ingezet hebben voor de Hegelsomse samenleving en de carnavalsvereniging in het bijzonder.

Peeters is sinds 2013 voorzitter van de Hegelsomse carnavalsvereniging en heeft als mede-kartrekker recentelijk nog D’n Tuutetempel (zaal Debije, red.) voorzien van een frissere uitstraling. Daarnaast heeft hij jarenlang deel uitgemaakt van de raad van 11 en was hij in 2000 adjudant van prins Hans I. Verder is Peeters al meer dan 20 jaar mede verantwoordelijk voor de zittingsavonden als werkgroepleider en vertegenwoordigt hij sinds enkele jaren de carnavalsvereniging in het stichtingsbestuur van het Parochiehuis Debije. Ook heeft hij vele malen deelgenomen aan het Hegelsomse liedjesmatinee, waar hij maar liefst drie keer wist te winnen, en heeft hij zelfs éénmaal een buut voorgedragen op de zittingsavonden.

Voetbal

Bij de Hegelsomse voetbalclub is Peeters ook geen onbekende, aangezien hij tot de zomer van 2019 actief speler was en daarna bij de club betrokken bleef als leider van Hegelsom 4. Eerder was hij al wedstrijdcoördinator binnen het bestuur en leider/trainer van diverse elftallen van VV Hegelsom. Daarnaast is hij al jaren als scheidsrechter actief.

Onderscheiden

Deze staat van dienst was voor het bestuur van de carnavalsvereniging aanleiding om Peeters te onderscheiden met de Verzilverde Orde van Verdienste.

(Foto: Marcel Hakvoort)

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com